Pronettixs-Beveiliging
Hoe veilig is uw bedrijfsnetwerk?
pronettixs-werkplekbeheer
Wilt u uw medewerkers zorgeloos laten werken?
Is uw organisatie Cloud-ready?

Uw IT-infrastructuur virtualiseren

Dankzij virtualisatie kunnen meerdere besturingssystemen en applicaties draaien op hedendaagse x86-computers, zodat uw infrastructuur eenvoudiger en efficiënter wordt. Applicaties worden sneller geïmplementeerd, de prestaties en beschikbaarheid worden verbeterd en taken worden geautomatiseerd. Hierdoor is de IT makkelijker te beheren en de operationele kosten zijn lager.

Server-virtualisatie

De hedendaagse x86-servers kunnen vanwege hun architectuur slechts één besturingssysteem tegelijk uitvoeren. Servervirtualisatie maakt meer mogelijk dan de een-op-een-architectuur van x86-servers. Door het besturingssysteem en de applicaties los te koppelen van de fysieke hardware, ontstaat een meer kosteneffectieve, soepele en vereenvoudigde serveromgeving. Dankzij servervirtualisatie kunnen meerdere besturingssystemen als virtuele machines worden uitgevoerd op één fysieke server, elk met toegang tot de rekenkracht van de onderliggende servers.

Servervirtualisatie ontketent het potentieel van de huidige, krachtige x86-servers. De meeste servers gebruiken slechts 15 procent van hun capaciteit. Dit is niet alleen zeer inefficiënt, maar zorgt ook voor een onnodige belasting van het milieu. Door servervirtualisatie kan het energie verbruik met wel 80% gereduceerd worden.

Applicatievirtualisatie

De allerbelangrijkste bedrijfskritieke toepassingen en platforms van organisaties worden meer en meer gevirtualiseerd, zoals databases, ERP, CRM, e-mail, samenwerking, Java-middleware, business-intelligence en vele andere.

Teneinde de vereiste niveaus van QoS en SLA voor deze essentiële bedrijfstoepassingen binnen een virtuele omgeving in stand te houden, moeten IT-organisaties zich in gelijke mate richten op zowel de virtualisatiecomponenten van het project en het robuuste beheer en de monitoring van gevirtualiseerde bedrijfstoepassingen, als het handhaven van zakelijke richtlijnen voor bedrijfscontinuïteit en noodherstel.

Deze gevirtualiseerde applicaties worden gewoonweg beter uitgevoerd en bieden een hoge beschikbaarheid, noodherstel, snelheid en flexibiliteit en ze zijn tevens klaar voor de cloud. Met de virtualisatieoplossing van VMware voor de essentiële applicaties, gebouwd op VMware vCloud Suite, kunt u de kwaliteit van geleverde IT-services verbeteren, terwijl u de infrastructuur vereenvoudigd, de efficiëntie maximaliseert en kostbare piekbelastingen voorkomt.

Waarom zou u door Pronettixs uw ICT infrastructuur laten virtualiseren?

Pronettixs maakt gebruik van de Virtualisatieoplossingen van VMware.  Deze zijn gebouwd op VMware vSphere, het bewezen, robuuste en betrouwbare virtualisatieplatform.

Wij hebben ervaring in het virtualiseren van kleine en grote omgevingen met 250 of meer servers.

Wij onderscheiden ons vanwege een uitgebreide kennis van en ervaring met alle toonaangevende virtualisatie-oplossingen van VMware en Microsoft, de aanvullende beheercomponenten en producten van deze en andere ontwikkelaars, evenals geavanceerde oplossingen voor het bouwen van virtuele infrastructuren die redundant en high-available zijn uitgevoerd en toch eenvoudig en zelfs dynamisch op te schalen zijn. Het gebruik van een NAS, of beter nog een SAN, zorgt voor een efficiënte opslag van server workloads en maakt een omgeving waar nieuwe virtuele servers in een oogopslag worden toegevoegd.